Bästa ishockeycuperna i Sverige

7 av de bästa ishockeycuperna i Sverige 2024

Ishockeycuper är oerhört viktiga för lag i åldrarna 13-18 år. Lagmoralen ökar, barnen/tonåringarna får ha kul och skapa nya minnen. Dessutom är det viktigt för utvecklingen av hockeyspelaren i varje individ.

Jag har själv deltagit i bland annat GP Pucken (en av Västra Götalands största ishockeyturneringar) där vi gick till final och lyckades vinna hela cupen. Finalen spelades i Scandinavium och ett av mina starkaste minnen var skillnaden på att spela i en ishockeyhall som är varm jämfört med de vanliga kalla hallarna. Svettigt! 

Totalt sett har jag spelat över 7 olika ishockeycuper i både Sverige och Danmark. Dessutom har vi varit på ishockeyläger i Tjeckien. Många roliga minnen och mycket utvecklande för mig och mina lagkamrater.

Här nedanför går jag igenom 7 av de bästa ishockeycuperna i Sverige. Dessutom kan jag, och Finsmakarna, hjälpa er att tjäna pengar till lagets cup genom att sälja våra omtyckta delikatesslådor.

1. TV-pucken

TV-pucken är en framstående institution inom svensk ishockey, känt för att vara en födelseplats för många av landets största talanger. Denna ungdomsturnering, med rötterna som går tillbaka till 1959, är en utmärkt plats för unga spelare att visa upp sina färdigheter och tävla i ett intensivt format.

 • Plats för cupen: Cupen hålls på olika platser runt om i Sverige varje år, vilket ger olika regioner chansen att vara värd för denna spännande turnering.
 • Spelarnas åldrar: Turneringen är avsedd för spelare under 15 år, vilket gör den till en viktig arena för talangspaning och utveckling bland yngre spelare.
 • Ungefärlig tid på året då cupen spelas: TV-pucken spelas oftast på hösten, vilket ger en spännande start på ishockeysäsongen för dessa unga spelare.

2. GP-pucken

GP Pucken är en populär ishockeyturnering som lockar lag från hela Sverige och även internationella lag. Dess rika historia och höga konkurrensnivå gör den till en eftertraktad destination för unga hockeylag som söker att utveckla sina färdigheter och mäta sig mot den bästa konkurrensen.

 • Plats för cupen: Turneringen är baserad i Göteborg, Sveriges näst största stad, som är känd för sin passion för ishockey och en stor supporterskara.
 • Spelarnas åldrar: GP Pucken riktar sig till juniorlag, vilket gör att unga spelare får chansen att uppleva en hög nivå av konkurrens och utveckla sina färdigheter i en utmanande miljö.
 • Ungefärlig tid på året då cupen spelas: GP Pucken spelas vanligtvis i slutet av året, vilket ger lag en möjlighet att testa sina färdigheter och förbättringar som de har gjort under den tidigare delen av säsongen.

3. Stångebro Cup

Stångebro Cup är en av de äldsta och mest respekterade ishockeycuperna i Sverige. Med rötterna som går tillbaka till 1973, fortsätter den att vara en högtidlig plats för hockeylag från hela Norden, vilket ger spelare på olika nivåer en utmanande och givande upplevelse.

 • Plats för cupen: Denna historiska cup är stolt lokaliserad i Linköping, en stad med en stark hockeykultur och entusiastiska fans.
 • Spelarnas åldrar: Stångebro Cup är öppet för flera åldersgrupper, vilket ger både yngre och äldre juniorlag möjlighet att tävla och utvecklas.
 • Ungefärlig tid på året då cupen spelas: Stångebro Cup brukar äga rum under vintermånaderna, vilket ger spelare och fans chansen att njuta av den verkliga ishockeyupplevelsen i ett säsongsanpassat klimat.

4. Scandic Cup (Göteborgs Ishockeycup)

Scandic Cup (även kallad Göteborgs Ishockey Cup) är en spännande årlig ishockeyturnering som lockar både svenska och internationella U16-lag. Den erbjuder en exceptionell plattform för unga spelare att uppleva internationell konkurrens och samtidigt utveckla och förfina sina färdigheter på isen.

 • Plats för cupen: Scandic Cup arrangeras på olika platser varje år, vilket ger ett varierat landskap och erfarenheter för de deltagande lag och deras fans.
 • Spelarnas åldrar: Som en U16-turnering riktar sig Scandic Cup till spelare som är under 16 år. Detta ger en utmärkt möjlighet för dessa unga talanger att utmana sig själva och få värdefull erfarenhet.
 • Ungefärlig tid på året då cupen spelas: Scandic Cup spelas vanligtvis under våren, vilket ger en frisk och energisk start på ishockeysäsongens avslutning.

5. Viking Cup

Viking Cup är en inbjudan endast ishockeyturnering som lockar några av de bästa juniorlagen från hela Skandinavien. Denna prestigefyllda turnering ger en fantastisk möjlighet för spelare att mäta sina färdigheter mot högkvalificerat motstånd i en atmosfär fylld av spänning och kamratskap.

 • Plats för cupen: Viking Cup är hemmahörande i Stockholm, Sveriges huvudstad, vilket ger en dynamisk och pulserande miljö för turneringen.
 • Spelarnas åldrar: Denna turnering är avsedd för U16-lag, vilket innebär att den riktar sig till spelare under 16 år. Det ger dessa unga talanger en utmärkt möjlighet att uppleva spel på en hög nivå.
 • Ungefärlig tid på året då cupen spelas: Viking Cup äger rum under våren, vilket ger en spännande start på det varmare halvåret för ishockeyälskare.

6. Best in West Ishockeycup

Best in West Cup är en välkänd turnering inom det svenska ishockeylandskapet, som lockar lag från hela regionen. Dess engagemang för ungdomsishockey och fair play gör den till ett populärt val för lag som söker en hälsosam men konkurrenskraftig miljö att utvecklas i.

 • Plats för cupen: Cupen hålls i Stora Mossens ishall, belägen i den vackra västra delen av Stockholm, vilket erbjuder en spännande miljö för turneringen.
 • Spelarnas åldrar: Best in West Ishockey Cup är öppen för flera åldersgrupper, vilket gör den till en inkluderande turnering som främjar utveckling för alla spelare.
 • Ungefärlig tid på året då cupen spelas: Cupen spelas oftast under vintermånaderna, vilket ger spelare och publik en chans att njuta av ishockey i dess mest traditionella klimat.

7. Tranås AIF Ishockeycup

Tranås AIF Ishockey Cup är en spännande årlig turnering som arrangeras av Tranås AIF, en klubb med djupa rötter i den svenska ishockeytraditionen. Den lockar lag från hela landet och är känd för sin spännande spel och starka känsla av gemenskap.

 • Plats för cupen: Cupen äger rum i den pittoreska staden Tranås, hem för Tranås AIF, som ligger i hjärtat av Småland.
 • Spelarnas åldrar: Tranås AIF Ishockey Cup är öppen för flera åldersgrupper, vilket gör den till en inkluderande turnering som tillåter spelare i olika utvecklingsstadier att tävla.
 • Ungefärlig tid på året då cupen spelas: Cupen spelas oftast under våren, vilket ger spelare och publik en chans att njuta av intensiv ishockey när säsongen börjar avrundas.
Tjäna pengar till ishockeylaget

Tjäna pengar till laget!

Vi har hjälpt många lag att sälja till tjäna pengar genom att sälja våra produkter till 50.000+ kunder. Nu vill vi hjälpa er!

Rulla till toppen