Företagspresenter & företagsgåvor

Är ni ute efter exklusiva företagspresenter och företagsgåvor till kunder och anställda? Finsmakarna erbjuder lyxigt förpackade presenter med rättvisemärkta och ekologiska produkter. 

Fairtrade logo
Rainforest alliance logo
Krav-märket logo
EU ekologisk logo

Chokladaskar som företagspresenter

Finsmakarnas exklusiva chokladaskar är fyllda med belgisk choklad direkt från det lilla konditoriet i Belgien. Du kan läsa mer om vår belgiska choklad och praliner här. För att göra det så bra som möjligt för er och er budget så kommer askarna med följande antal praliner; 8st, 12st och 24st.

Pris: 109-279 kr

Chokladaskar och belgiska praliner som företagspresent och företagsgåva

Tryck er egen logotyp på askarna

Vi hjälper er att enkelt och effektivt profilera er mot både kunder och medarbetare genom att trycka er logotyp på chokladaskens lock. 
Kostnad: 15 kr/st + kliché 295-495 kr beroende på typ av tryck. 

Företagspresenter och företagsgåvor till anställda, personal och kunder

Några utvalda kunder

Här kan du se ett par utvalda kunder som har valt att beställa företagsgåvor med egen logotyp till sina anställda och kunder från oss på Finsmakarna.

Jättegoda praliner i presentlåda och lakrits/chokladkulor. Hittade en fantastisk chokladkaka med nötter, måste provas!! Gillar man tryffel så blir man inte besviken! Handlar definitivt fler gånger

5/5

Delikatesslådor som företagspresenter

Vi erbjuder 10-15 olika (beroende på säsong) delikatesslådor fyllda med noga utvalda produkter och råvaror. Lådorna är anpassade efter olika kategorier, stilar, årstider och budgetar.

Pris: 129-799 kr

Finsmakarlådan Premium
Finsmakarlådan Choklad & Lakrits vit

Noga utvalda delikatesser

Våra ”Finsmakarlådor” kommer i flera olika storlekar och innehåll. Ett par av de populära produkterna vi fyller våra delikatesslådor med är Finsmakarnas chokladstrutar, gourmet-kaffe, belgisk choklad, olivolja och marmelader.

Exklusiva presentaskar

Vi förpackar alltid våra delikatesslådor i svarta askar som ger ett extra exklusivt intryck för mottagaren. Dessa askar är enkla att skicka med post direkt till er mottagare.

Exklusiva presentaskar för er företagsgåva
Presentaskar för er företagspresent

Steg 1: Välj produkt

Chokladask eller delikatesslåda? Välj bland vårt sortiment en gåva som passar för ändamålet eller en önskad prisklass.

Steg 2: Hälsning

Vill du tydliggöra vem paketet kommer ifrån, kan vi trycka din hälsning och/eller logo på ett fint gratulationskort. För exempel på motiv, se längre ned på sidan. Pris för kort inkl tryck: 28 SEK.

Steg 3: Leverans

Vi skickar antingen alla till en leveransadress eller direkt hem till din mottagare. Frakt 99 SEK.
Vi använder Postnord eller Bring hemleverans beroende på ort. Pris 99 SEK per mottagare. Vill ni istället att det levereras till ett ombud kostar frakten 79 SEK. Ska det till flera adresser tar vi gärna emot en Excel-fil, glöm inte telefonnummer till varje mottagare. Skicka din beställning till info@finsmakarna.se så återkommer vi blixtsnabbt.

Miljö- & rättvisemärkningar

För oss är det självklart att välja ekologiskt och rättvisemärkta produkter. Gott som gör gott helt enkelt.

Fairtrade logo
Rainforest alliance logo
Krav-märket logo
EU ekologisk logo

Gratulationskort med budskap

Lägg med en personlig hälsning och/eller logo. Vi hjälper dig gärna med detta så att det är klart vid leverans. Tryck ingår i priset. Korten är tillverkade och designade i Sverige och är tryckta på ett 300g premiumpapper för högsta kvalitét.

Jättegoda praliner. 🙂

5/5

Skatteregler för företagsgåvor och presenter

Hur mycket får man ge och vad säger Skatteverket om kundgåvor eller julklappar till kunder och anställda? Här nedanför går vi igenom de olika begreppen och förklarar på ett lättläst sett hur det fungerar och vad ni bör tänka på innan ni ger bort företagspresenter.

Gåvor till anställda

Huvudregeln är att anställda behöver skatta för en gåva. Däremot finns tre undantag: julgåvor, jubileumsgåvor och minnesgåvor.

Julgåvor

De allra flesta, närmare bestämt 70% av alla företagen, ger julklappar till sina anställda. Det är ett trevligt och omtyckt sätt att visa uppskattning när året närmar sig sitt slut. En julgåva kan vara en delikatesslåda, exklusiva köksknivar eller ett finare bäddset. 

Kostnaden får dock inte överstiga 500kr inklusive moms. I denna summa räknas inte fraktkostnader eller administrativa kostnader. Väljer man exempelvis matgåvor som har 12% moms, kan man alltså köpa en julgåva för 446kr exkl moms för mat eller 400kr för andra saker med 25% moms. 

Även en ensamt anställd person som arbetar på ett aktiebolag får ta emot och dra av för en julgåva. En julgåva kan inte vara pengar om den ska räknas som skattefri för mottagaren. Väljer man istället för julklappar, skänka pengar till välgörenhet, är detta inte avdragsgillt. Topp 3 mest uppskattade julklappar från företaget är: mat (inklusive delikatesser – som vi erbjuder!), presentkort och husgeråd.

Jubileumsgåva

En jubileumsgåva är en gåva man som anställd kan få om företaget firar 25, 50, 75 eller 100 år. Denna gåva är skattefri om den inte överstiger 1500kr inkl. moms.

Minnesgåva

En minnesgåva är en gåva mottagaren kan få vid t.ex. födelsedag 50 år eller jämna födelsedagar därefter. Det kan också vara en gåva för att du arbetat länge på företaget (minst 20 år) eller att anställningen upphör. En minnesgåva är skattefri om den inte överstiger 15.000kr.

Gåvor till kunder

Här delar man in i tre kategorier: kundgåvor, representationsgåvor eller reklamgåva.

Vid reklamgåvor gäller något striktare regler och gåvan skall vara i direkt anknytning till företaget. Exempel är produkter med företagets logo, pennor, almanackor etc. Beloppsgränsen för reklamgåvor är 300 kronor exkl moms.

För representationsgåvor kan man exempelvis ta med blommor, fika eller en flaska vin till ett kundbesök. Dessa kostnader är då avdragsgilla.

Kundgåvor exv julklappar är inte avdragsgilla.

Därför ska ni välja Finsmakarna

Finsmakarna är ett varumärke som borgar för varor av yppersta kvalitet, höga krav på leverantörernas arbetsvillkor och miljömedvetenhet. Om du letar efter en uppskattad gåva till kunder, leverantörer eller anställda och samtidigt värnar om miljön, arbetsvillkoren hos leverantörer och hög kvalitet, har du kommit rätt. 

Finsmakarna levererar delikatessboxar innehållande högkvalitativa ekologiska och KRAV-märkta produkter som man kan vara säker på att mottagaren uppskattar. Eftersom vi snabbt och enkelt trycker Ert budskap eller Er logo på lådan, blir det en perfekt kombination av premium give-away eller kundgåva som samtidigt sprider varumärket. 

Utöver sommarpresent eller julklappar passar detta perfekt som kundgåva när exempelvis de hämtar ut sin nya bil, tillträder sin bostad,  besöker er monter på mässan eller bara som premium give-away vid event eller andra aktiviteter.

Tips på hur ni kan använda våra produkter i marknadsföring

Ett tips är att använda Finsmakarnas delikatesslådor vid facebook tävlingar där man lottar ut X antal till de som svarar på en enkel quiz, skriver en fiffig slogan etc. Detta brukar ge en bra spridning på nätet då många delar länken och därmed sprider Ert varumärke. Allt till en mycket låg marknadsföringskostnad. 

För vilka tycker inte om delikatesser såsom choklad, kaffe, te, honung, sylt, smörkex, olivolja m.m m.m? Finsmakarna fokuserar på varor som håller en eller flera certifieringar av KRAV, ekologiskt, UTZ eller Fairtrade så att vi även drar vårt strå i stacken till en bättre värld. 

Vi förbehåller oss rätten att då en produkt tillfälligt är slut eller utgått, byta till en likvärdig produkt. Alla priser på denna sida avser exkl. 12% moms (eller 25% för gratulationskort).

Finsmakarna logo

Kontakt
Finsmakarna Norden AB
14553 Norsborg
018-163100
info@finsmakarna.se

Lär dig mer om företagspresenter

Här nedanför har vi samlat en del av de artiklar vi har publicerat om företagspresenter och företagsgåvor. 

Rulla till toppen