Tips på klassresa 2024

Att åka på klassresa är något av de bästa skolungdomar vet. Vi må vara specialiserade på att hjälpa er klass att tjäna pengar till klassresan, men vi har också mycket bra kunskap när det gäller bra tips på resmål för skolresan. På den här sidan hittar ni våra bästa tips inför er lyckade resa!

Vi hjälper er att tjäna pengar till klassresan!

Vi på Finsmakarna.se är specialister på att hjälpa skolklasser att tjäna pengar till klassresor. Genom att sälja våra noga utvalda delikatesser så kan er klassförsäljning betala hela resan. Rekordvinsten för den bästa klassförsäljningen är hittills 42.600 kr! 
Läs mer om hur vi kan hjälpa er att tjäna pengar till klassen!

Branschvinnare-2023-300x300
Sveriges starkaste företag utmärkelse

Klassresa i Sverige

För de som funderar på att arrangera en skolresa så finns det väldigt många resmål att välja mellan. Som tur är finns dessutom många resmål och aktiviteter att välja mellan även för de som vill stanna inom Sveriges gränser. Utlandsresor blir fort dyra, men kan vara ett spännande alternativ för de klasser som lyckats samla ihop en större summa pengar till sin resa. Nedan följer några förslag på vilka ställen ni bör besöka med er klassresa i Sverige.

Klassresa till Stockholm

Stockholm

Den svenska huvudstaden bjuder på ett överflöd av saker att se och göra. För de som gillar tanken på en klassresa till en större stad så kan alltså Stockholm vara ett bra alternativ. Där finns möjlighet att göra allt ifrån shopping och att äta goda middagar på spännande restauranger till att gå på Gröna Lund eller besöka naturhistoriska riksmuseet och den magnifika IMAX-biografen Cosmonova. 

Ett resmål som har något för de flesta med andra ord. Stockholm har dessutom goda förbindelser med många av de andra svenska städerna med både flyg, tåg och buss – vilket gör det smidigt att ta sig dit.

Gröna Lund

Gröna Lund, beläget på Djurgården i Stockholm, är Sveriges äldsta nöjespark med anor från 1883. Den charmiga parken lockar med över 30 attraktioner, inklusive berg-och-dalbanor, karuseller och spökhusturer. Dessutom hålls regelbundet konserter med välkända artister.

IMAX-biografen

Cosmonova är en IMAX-biograf belägen inom Naturhistoriska Riksmuseet i Stockholm, Sverige. Med sin gigantiska kupolformade skärm, erbjuder Cosmonova en unik upplevelse av att se filmer med otrolig detaljrikedom och känslan av att vara mitt i händelsernas centrum.

Naturhistoriska riksmuseet

Naturhistoriska riksmuseet, beläget i Stockholm, är Sveriges största museum inom naturhistoria. Det erbjuder en mängd utställningar som berör allt från geologi till djur och natur, inklusive den berömda Cosmonova IMAX-biografen, som ger besökarna en unik filmupplevelse.

Vasamuseet

Vasamuseet, beläget på Djurgården i Stockholm, är hem för det imponerande 17-talet krigsfartyget Vasa, världens enda bevarade fartyg från den tiden. Museet berättar Vasas historia och dess dramatiska bärgning, och erbjuder insikter i det tidiga 1600-talets Sverige.

Fångarna på Kastellet

”Fångarna på Kastellet” är ett spännande escape room-spel på Kastellet, en historisk fästning belägen på Kastellholmen i Stockholm. Spelare testar sina problemlösande färdigheter och teamwork medan de löser gåtor för att ”fly” från fästningen.

Skypark

SkyPark är ett unikt utomhusäventyrspark beläget i Stockholm. Det erbjuder en mängd höghöjdsaktiviteter som klättring, zip-lining och svindlande hinderbanor. Med fokus på säkerhet och kul, är SkyPark en utmanande och spännande upplevelse för alla åldrar.

Göteborg

Sveriges näst största stad, som även blivit känd som vår trevligaste stad – och likväl en stad fylld av mängder med underhållning och saker att upptäcka. För de flesta så är Göteborg också starkt förknippat med Liseberg – Nordens största nöjespark, och något som definitivt borde få stå på schemat om man bestämmer sig för att åka till Göteborg på klassresa. 

Men Göteborg är så mycket mer än bara Liseberg. Förutom det faktum att det är en otroligt vacker stad så finns också en rad olika aktiviteter man kan hitta på där. 

Varför inte ett besök på Universeum – Nordens största science center? Eller en båttur ut i Göteborgs skärgård? Passa också på att se staden genom att åka i de Göteborgstypiska blåvita spårvagnarna.

Liseberg

Liseberg, beläget i Göteborg, är en av Nordens ledande nöjesparker med över 40 attraktioner, inklusive berg-och-dalbanor, karuseller, spel och konserter. Med sin storslagna julmarknad och Halloweenfirande, erbjuder Liseberg året runt underhållning för hela familjen.

Universeum

Universeum är ett vetenskapscenter i Göteborg som kombinerar ett akvarium, en regnskog och interaktiva laboratorier. Det erbjuder hands-on vetenskapliga upplevelser och levande utställningar, vilket gör det till en spännande destination för upptäckande och lärande för alla åldrar.

Naturhistoriska museet

Naturhistoriska Museet i Göteborg är en fascinerande plats för naturälskare, som stoltserar med en av de största zoologiska samlingarna i Sverige. Besökare kan utforska allt från dinosauriefossil till utställningar om det marina livet och den inhemska nordiska naturen.

Klassresa till Gotland

Gotland

Gotland är ett otroligt fint och spännande resmål som alla borde få chansen att uppleva. Ön har en viktig del i Sveriges kultur och historia, och kan vara ett intressant ställe att ha en skolresa på. Till Gotland tar man sig enkelt med flyg eller färja. 

Oavsett vilket transportsätt man väljer så anländer man till Gotland i Visby, som är öns största stad. Visby är också nordens bästa bevarade medeltida stad och bjuder på många fina och intressanta hus och byggnader. Gotland bjuder dessutom allt som oftast på ett väldigt bra väder och en fantastisk natur. Gillar man att bada så finns också en uppsjö av otroligt vackra sandstränder. Gotland med sitt läge mitt i Östersjön är även ett perfekt resmål för den som gillar att surfa

Strax utanför Visby finns Kneippbyns Resort som förutom boende erbjuder en rad olika aktiviteter som kan vara roliga på en klassresa. Där finns bland annat ett större vattenland med en massa roliga vattenrutschkanor, äventyrsgolf och Lasertag med mera.

Klassresa till Åre

Åre

Åre är ett perfekt resmål för den lite sportigare klassen som gillar natur, upplevelser och aktiva och fartfyllda äventyr. Även om Åre främst är känt som Sveriges kanske mest populära skidort så bjuder Åre på en enastående natur och en stor vidd av aktiviteter att välja mellan under årets alla månader. 

Under vår- och sommarmånaderna kan man hitta på en rad olika nöjen så som gokart, bowling, femkamp, bada, paddla med mera. Med en rad olika aktörer som erbjuder alla möjliga typer av aktiviteter så är det nästan bara fantasin som sätter gränserna för vad man kan hitta på i Åre. 

Självklart bör också Åre stå väldigt högt upp på önskelistan över resmål för de som är intresserade av en klassresa med skidåkning i fokus. Läs mer på skolresa och klassresa med aktiviteter till Åre

Klassresa till Öland

Öland

Om många redan besökt Gotland brukar det istället vara betydligt färre som någon gång varit på Öland – den lite mindre och avlånga ön som ligger strax sydväst om Gotland. Ön ligger vid kusten strax utanför Kalmar. 

Därifrån går det också att ta sig till Öland med bil eftersom ön är ansluten till fastlandet med Ölandsbron – som med sina 6 kilometer även är Sveriges längsta bro. Väl framme i Öland så bjuder ön på en storslagen natur och en bra idé kan vara att hyra cyklar för att lättare kunna utforska och upptäcka närområdena där man bor. 

Förutom en stor dos av natur och kultur så bjuder även Öland på ett rikt utbud av aktiviteter som kan passa för skolklasser. En skolresa till Öland skulle kunna innefatta allt ifrån hinderbanor, besök på Ölands djurpark, gokart, bastu och bad, fotbollsspel med mera.

Klassresa till Uppsala

Uppsala

En av Sveriges äldsta städer som bjuder på både historia, roliga aktiviteter och vacker arkitektur och stadsmiljö. Med närheten till Stockholm så är det också i de flesta fall ganska enkelt att ta sig till Uppsala. 

De som åker till Uppsala på skolresa bör definitivt överväga ett besök till Fyrishovs äventyrsbadDär kan eleverna njuta av ett tropiskt klimat med 30-gradigt vatten och en rad olika vattenattraktioner som passar alla åldrar. För de som vill ta det lite lugnare finns också två stycken varma bubbelpooler

I Uppsala finns också aktivitetsparken Turbo Sport Zone som bland annat erbjuder en enorm trampolinpark med 51 stycken sammankopplade trampoliner. Där finns även möjlighet att göra klättringsutmaningar eller att tävla i hinderbanor med mera. 

Men självklart erbjuder också Uppsala ett stort utbud av shopping, spännande restauranger och mysiga gator. Uppsala har alltså något för de flesta, och kan vara ett väldigt spännande resmål för klassresan.

Klassresa utomlands

Ibland kan det vara svårt att veta hur långt pengarna räcker och hur man egentligen ska bära sig åt för att boka en klassresa. Priser kan variera mycket beroende på när, hur och vart man reser. Då kan det vara bra att ta hjälp av en resebyrå som specialiserar sig på just klassresor. Vi vill därför tipsa om KILROY som jobbar med både backpackingresor för unga och gruppresor.

Klassresa till Auschwitz

Auschwitz

En klassresa med Auschwitz som resmål ger möjlighet till att få en inblick i en unik del av världshistorien. Auschwitz är det berömda förintelselägret som tyskarna använde under andra världskriget och som på senare tid blivit en populär turistdestination. Ett besök till Auschwitz är definitivt en unik upplevelse som kommer att ge minnen för livet.

London

Vill man till en storstad utanför Sveriges gränser så är London verkligen en stad att rekommendera. Där finns allt ifrån exklusiv shopping och en uppsjö av aktiviteter till världskända turistattraktioner och museum. Bara fantasin sätter gränserna för vad en klassresa i London kan innehålla. Några favoriter som bör få vara med på schemat är bland annat London Eye – det jättelika pariserhjulet med svindlande utsikt över centrala London.

Klassresa till Mallorca

Spanien

Spanien borde vara det givna valet för en skolresa med mycket sol och bad. Med bedårande natur, ett nästintill perfekt klimat och en rad spännande städer samt överkomliga priser så är Spanien som gjort för en lyckad klassresa. Kanske ett besök till semesterön Mallorca? Eller kanske några dagar i världsstaden Barcelona för de som även vill upptäcka och utförska en större stad?

Tips på resebyråer för klassresor

För att få ihop alla delar som behövs i en klassresa så rekommenderar vi att man använder sig av en resebyrå som är specialiserad på just skolresor. Här nedanför tipsar vi om några av de byråer som kan vara intressant för er.

Klassäventyret logotyp

Klassäventyret

Klassförälder, elev eller lärare vart går er klassresa? Efter många års erfarenhet och över 1600 arrangerade klassresor så har vi tagit fram färdiga klassresepaket. Alla våra paket, standard som skräddarsydda, håller vi till ”all inclusive”. 

Vi vet att klassresor är otroligt viktiga, kanske är det sista gången som gruppen gör något tillsammans, därför strävar vi alltid efter att er upplevelse hos oss ska vara i världsklass. Läs mer på klassäventyret.se

 

KFRUM Brevik logotyp

KFUM Brevik

Kom till oss och ha lägerskola eller klassresa. Många väljer att boka ett av våra färdigplanerade och prisvärda klassresa- eller lägerskolapaket. Efter ett möte med medföljande ledare drar sedan aktiviteterna igång. I våra olika paket ingår till exempel fri tillgång till kanoterna, efter en instruktion i säkerhet och hantering. 

Eller så utmanar ni er själva i våra samarbetsövningar – klurigt, knepigt och väldigt roligt. Frukost, lunch och middag serveras i vår stora matsal. Kvällstid kan ni grilla korv, ha lägerbål eller ta en spännande tur med ficklampa till Eskils grotta inne i skogen. Gå in och boka er klassresa redan i dag på https://brevik.kfum.se/klassresa-lagerskola/

Travel and more logotyp

Travel & More

Välj mellan olika äventyr där ”allt” ingår: spännande aktiviteter, mäktiga naturupplevelser, kost, logi och transporter. Har Ni egna önskemål lyssnar vi och skräddarsyr ett program för just Er klass. Med 16 års erfarenhet vet vi vad en bra skolresa ska innehålla. 

Att åka på skolresa är något alldeles speciellt. Vänskapsband knyts, laganda stärks och livsminnen skapas. Målsättningen är att alla ska hitta just sin drömskolresa. För mer info och bokning välkommen till vår hemsida:  https://skolreseaventyr.se/ Eller kontakta oss på tel: 0498-221694

Bokabuss.nu

Att boka en buss till skolresan ett utmärkt sätt att säkerställa en bekväm, stressfri, trygg och säker resa för elever, lärare och eventuella föräldrar. Det är också ett miljövänligt och mycket prisvärt alternativ till andra färdmedel för en resa med klassen. Genom att använda tjänsten BokaBuss.nu.

Rulla till toppen