Bästa klassresorna i Sverige

10 bästa klassresorna i Sverige – resmål att besöka med klassen

Att planera en skolresa kan vara en utmaning, men det finns många fantastiska resmål i Sverige som är perfekta för en klassresa. Vi på Finsmakarna är dessutom specialiserade på att hjälpa er att tjäna pengar till klassen och klassresan. Registrera er och kom igång redan idag! 

10 bästa klassresorna i Sverige för klassen att besöka:

1. Skansen, Stockholm

Skansen är ett unikt friluftsmuseum som visar Sveriges historia och kultur. Här finns det över 150 byggnader från olika tidsperioder och regioner i landet. Ni kan även se och lära er om djur som lever i Sverige, som vargar, björnar och älgar.

2. Vasamuseet, Stockholm

Vasamuseet är ett populärt museum som visar det imponerande Vasaskeppet som sjönk på sin jungfrutur. Ni kan lära er om skeppets historia och titta på artefakter från 1600-talet.

3. Liseberg, Göteborg

Liseberg är en av Sveriges mest populära nöjesparker med attraktioner för alla åldrar. Här finns det åkattraktioner, restauranger och spel. Ni kan även besöka Universeum som ligger bredvid nöjesparken och upptäcka vetenskap och teknik på ett interaktivt sätt.

4. Tom Tits Experiment, Södertälje

Tom Tits Experiment är ett vetenskapsmuseum som erbjuder interaktiva utställningar där ni kan upptäcka och experimentera med naturvetenskap, teknik och matematik. Museet riktar sig till både vuxna och barn och är en rolig och lärorik upplevelse.

5. Fjällen, Sverige

Fjällen är ett av Sveriges mest spektakulära naturområden med vacker natur och många aktiviteter att delta i. Under vintern kan ni åka skidor eller snowboard, medan sommaren erbjuder vandring, cykling och fiske.

6. Göta kanal, Västergötland

Göta kanal är ett imponerande tekniskt underverk som sträcker sig från Göteborg till Stockholm. Här kan ni ta en båttur, cykla längs kanalen eller besöka några av de historiska platserna längs kanalen.

7. Gamla Uppsala, Uppsala

Gamla Uppsala är en viktig historisk plats där ni kan lära er om Sveriges forntida historia. Här finns det gravhögar från vikingatiden, och ni kan besöka museer och se runstenar.

8. Kungsberget, Gävleborgs län

Kungsberget är en annan populär skiddestination som erbjuder skidåkning för alla nivåer. Ni kan även besöka äventyrsbadet som ligger intill och ta ett dopp i poolen.

9. Kolmården, Östergötland

Kolmården är en av Europas största djurparker med många olika djurarter. Här kan ni se djur som tigrar, elefanter, gorillor och delfiner. Parken erbjuder även olika shower och aktiviteter för besökare.

10. Visby, Gotland

Visby är en vacker medeltida stad som är ett populärt resmål för turister. Här kan ni besöka de gamla stadsmurarna, kyrkorna och ruinerna av Gotlands äldre kungsgård. Ni kan även utforska de många butikerna och restaurangerna i stadens centrum.

Oavsett vilket resmål ni väljer så är en skolresa en fantastisk möjlighet för eleverna att upptäcka nya platser, kulturer och historier. För att göra planeringen av resan smidigare bör ni ta hänsyn till faktorer som budget, avstånd från skolan och intressen hos eleverna. 

Tjäna pengar till klassen eller laget

Tjäna pengar till klassen:

Nu vill vi hjälpa er klassförsäljning!

Rulla till toppen