Sälja choklad med laget

Så kan ni sälja choklad med laget i juni 2024

Chokladförsäljning med ert lag kan vara ett fantastiskt sätt att engagera spelarna och tjäna pengar för lagets framtida aktiviteter. Genom att organisera en välplanerad och strategisk försäljning kan ni inte bara nå era mål, utan också skapa en meningsfull och rolig upplevelse för hela laget. 

I denna artikel kommer vi att gå igenom stegen för att framgångsrikt sälja choklad med laget. Vi hjälper er gärna att tjäna pengar till laget när ni är redo att komma igång.

Varför ska man sälja choklad med laget?

Att sälja choklad med ert lag erbjuder många fördelar och möjligheter. Här är några anledningar till varför ni bör överväga en chokladförsäljning:

 • Tjäna pengar: En chokladförsäljning kan vara en effektiv metod för att samla in medel till lagets aktiviteter, som utflykter, evenemang eller välgörenhetsändamål.
 • Spelarna får lära sig företagsamhet: Genom att organisera en försäljning får spelarna möjlighet att lära sig om företagande, marknadsföring och försäljningstekniker.
 • Stärka gemenskapen: Genom att samarbeta som ett lag mot ett gemensamt mål kan spelarna stärka sina relationer och känna en starkare samhörighet.
 • Förbättra färdigheter: Medlemmarna kan utveckla sin förmåga att kommunicera, förhandla och samarbeta genom att delta i försäljningsprocessen.
Sälja choklad med klassen

Sälj vår choklad med laget!

Fairtrade logo
Rainforest alliance logo
Krav-märket logo
Cocoa horizons logo
EU ekologisk logo
UTZ logo

Planering och förberedelse

För att säkerställa att er chokladförsäljning blir framgångsrik är det viktigt att ni genomför en noggrann planering och förberedelse. Här är några steg ni kan följa:

 • Bestäm målen för chokladförsäljningen: Diskutera med laget vilka specifika mål ni vill uppnå genom försäljningen. Det kan vara att samla in en viss summa pengar, finansiera en specifik aktivitet eller stödja en välgörenhetsorganisation.
 • Välj en pålitlig leverantör för chokladprodukter: För att er försäljning ska vara framgångsrik är det viktigt att ni samarbetar med en pålitlig leverantör av högkvalitativa chokladprodukter. Vi på Finsmakarna har många års erfarenhet av lagförsäljning och erbjuder en högkvalitativ belgisk choklad direkt från den lilla fabriken i Belgien.
 • Organisera ett möte med laget: Kalla till ett möte där ni kan informera och engagera spelare och föräldrar i försäljningsprocessen. Presentera tydligt syftet och målen med försäljningen och uppmuntra spelarna att dela sina idéer och förslag.

Marknadsföring och sälj

Marknadsföring spelar en avgörande roll för att öka försäljningen och sprida medvetenheten om er chokladförsäljning. Här är några strategier ni kan använda:

 • Skapa en marknadsföringsplan: Utforma en noggrant planerad marknadsföringsstrategi för att nå ut till era målgrupper. Det kan innefatta att använda sociala medier och lagets webbplats för att sprida information om försäljningen till föräldrar och samhället.
 • Personliga webshopar för spelarna: Ge eleverna en unik möjlighet att marknadsföra och sälja chokladprodukter genom att tillhandahålla personliga webshopar. Detta ger dem en plattform att visa upp produkterna och ta emot beställningar online. Det ger även möjlighet att spåra försäljning och göra det till en interaktiv och engagerande upplevelse för laget.
 • Engagera hela laget i marknadsföringen: Uppmuntra spelarna att aktivt marknadsföra försäljningen genom att dela sina personliga webshopar med vänner och familj. Genom att uppmuntra dem att använda sina egna sociala nätverk kan ni nå en bredare publik och öka försäljningen.

Försäljningstekniker

Att lära spelarna försäljningstekniker är en viktig del av att framgångsrikt sälja choklad med laget. Här är några tips ni kan dela med ert lag:

 • Berätta om chokladens kvalitet och smak: Lär spelarna att framhäva chokladens höga kvalitet och de olika smakerna som erbjuds. Beskriv detaljerat de olika chokladprodukterna och vad som gör dem unika och lockande för potentiella kunder.
 • Framhäva fördelarna med att stödja lagets aktiviteter: Visa på vikten av att stödja lagets mål och aktiviteter genom att köpa choklad. Förklara för kunderna att deras köp kommer att göra en direkt skillnad för spelarnas möjligheter och aktiviteter.
 • Erbjuda försäljningspaket eller specialerbjudanden: Skapa lockande erbjudanden genom att sätta samman försäljningspaket eller erbjuda specialrabatter. Det kan vara en kombination av olika chokladprodukter eller förmånliga priser vid köp av större kvantiteter. Detta kan öka incitamentet för potentiella kunder att köpa och bidra till ökad försäljning.

Så mycket kan ni tjäna när ni säljer choklad med laget hos oss

Att sälja choklad med laget är en av de mest lättsålda produkterna på marknaden. De flesta av oss äter choklad varje månad och handlar kontinuerligt choklad i sin lokala butik. Många är därför glada över att få handla någon ny sort som inte går att hitta på sin livsmedelsbutik och som dessutom stöttar barnen att nå sina mål. 

Här nedanför kan ni se en uppskattad vinst (varierar lite beroende på vilka ”lådor” lagmedlemmarna säljer) för ert lag när ni säljer choklad med Finsmakarna:

Räkna på hur mycket klassen tjänar
20
15

kr
Sälja choklad med klassen

Sälj vår choklad med laget!

Beställning och leverans

Att ha en smidig och effektiv process för beställning och leverans är viktigt för att ge kunderna en positiv upplevelse. Här är några rekommendationer:

 • Personliga webshopar för beställningar: Genom att ge spelarna personliga webshopar kan kunderna enkelt lägga sina beställningar och välja de chokladprodukter de önskar. Spelarna kan sedan enkelt hantera och spåra beställningarna från sina webshopar, vilket underlättar administrativa processer.
 • Effektiv leverans: Se till att ni har en tydlig plan för att hantera leveransen av chokladprodukterna till era kunder. Det kan vara att organisera en särskild utlämningsdag eller att erbjuda leveransalternativ till kundernas adresser. Se till att ni har tillräckligt med personal och resurser för att säkerställa en smidig och korrekt leverans. Vi levererar generellt alla beställda varor till dig som kontaktperson.

Uppföljning och utvärdering

Efter avslutad försäljning är det viktigt att genomföra en noggrann uppföljning och utvärdering för att lära av erfarenheterna och förbättra framtida försäljningar. Här är några steg att följa:

 • Följ upp med spelare och föräldrar: Kontakta spelarna och föräldrar för att säkerställa att de är nöjda med sina beställningar och leveransen. Erbjud möjlighet att lämna feedback och adressera eventuella frågor eller problem som kan ha uppstått.
 • Utvärdera försäljningens resultat: Sammanställ försäljningsdata och jämför resultatet med de mål ni satt upp från början. Analysera vad som fungerade bra och vilka områden som kan förbättras.
 • Lärdomar och förbättringar: Använd erfarenheterna och feedbacken från elever, föräldrar och kunder för att identifiera områden där ni kan förbättra er försäljningsteknik, marknadsföringsstrategi eller leveransprocess. Ta tillvara på lärdomarna för att göra nästa chokladförsäljning ännu bättre.

Andra produkter ni kan sälja med laget

Utöver chokladprodukter kan ni också överväga att sälja andra produkter för att bredda ert utbud och locka olika kunder. Här är några förslag:

Kaffe

Te

 • Utforska olika te-sorter och erbjuda en variation av grönt te, svart te och örtte. Ta hänsyn till olika preferenser och erbjud ekologiska eller fairtrade-alternativ.

Belgisk choklad

 • Om ni vill erbjuda en lyxigare chokladupplevelse kan ni överväga att inkludera belgisk choklad i ert sortiment. Vår Belgiska choklad är känd för sin höga kvalitet och utsökta smak.

Delikatesser

 • Erbjud ett urval av delikatesser såsom nötter, torkad frukt eller andra godsaker. Detta kan vara ett bra alternativ för kunder som vill ha något extra utöver chokladprodukterna eller som letar efter något annat att ge som gåva.

Avslutning

Genom att följa de steg och riktlinjer som beskrivits i denna artikel har ni nu en tydlig vägledning för att organisera och genomföra en framgångsrik chokladförsäljning med ert lag. Här är några sista punkter att beakta i avslutningen:

 • Tacka spelare och föräldrar: Uttryck er tacksamhet till spelarna och deras föräldrar för deras deltagande och stöd. Visa er uppskattning för deras engagemang och arbete under försäljningen.
 • Sammanfatta försäljningens framgångar: Sammanfatta de framgångar ni har uppnått genom chokladförsäljningen. Dela statistik om insamlade medel, antal sålda produkter eller andra prestationer som ni är stolta över.
 • Uppmuntra fortsatt engagemang och samarbete: Uppmuntra spelarna och deras föräldrar att fortsätta engagera sig och samarbeta för framtida projekt och aktiviteter. Framhäv vikten av att arbeta tillsammans som ett lag för att nå era gemensamma mål.
 • Registrera er för ett konto på Finsmakarna.se: För att göra er nästa försäljning ännu enklare och smidigare kan ni registrera er på Finsmakarna.se som er pålitliga leverantör av chokladprodukter och andra läckra delikatesser.

Genom att använda de olika stegen i planering, marknadsföring, försäljningstekniker, beställning och leverans samt uppföljning och utvärdering kommer ni att ha en framgångsrik chokladförsäljning som både engagerar spelarna och hjälper er att nå era mål. 

Lycka till med er försäljning av choklad och njut av den gemensamma upplevelsen med ert lag!

Tjäna pengar till ishockeylaget

Tjäna pengar till laget!

Vi har hjälpt många lag att sälja till tjäna pengar genom att sälja våra produkter till 50.000+ kunder. Nu vill vi hjälpa er!

Rulla till toppen