Så kan ni sälja kaffe med laget i juli 2024

Letar ert lag efter ett spännande sätt att samla in pengar till cupen eller träningslägret? Då finns det ingen produkt som slår kaffe när det gäller att locka till sig kunder. Det bästa av allt är att vi på Finsmakarna är en av Sveriges ledande aktörer när det kommer till att hjälpa elever att tjäna pengar till laget. Läs vidare för att få reda på hur ni kan sälja kaffe med stil och samtidigt tjäna pengar till ert lag.

Varför ska man sälja kaffe med laget?

Att sälja kaffe med laget är en utmärkt idé när man vill samla in pengar till cupen, träningslägret eller andra aktiviteter. Kaffe är en populär dryck som många människor konsumerar dagligen, vilket gör det till en produkt med hög efterfrågan. Dessutom finns det många fördelar med att sälja kaffe med laget, men det finns också några nackdelar som man bör tänka på.

Sälja kaffe med laget föreningen klubben

Sälj vårt kaffe med laget!

Fördelar

  1. Lätt att sälja: Spelarna kan med enkelhet sälja produkterna. Vem blir inte glad för delikatesskaffe levererat direkt till hemmet?
  2. Hög vinst: Kaffet har en av de högsta vinsterna på marknaden. Jämfört med andra aktörer går det fort att nå den där hockeycupen eller träningslägret på annan ort.
  3. Miljövänlig & Hälsosam:  Många studier vittnar om kaffets positiva effekt på våra kroppar. Dessutom är det ett bättre alternativ än exempelvis salami (kött) eller kakor (med palmolja).

En av de främsta fördelarna med att sälja kaffe med föreningen är att det är en produkt som de flesta människor uppskattar och konsumerar regelbundet. Detta ökar chanserna för försäljning och kan hjälpa till att nå målen för insamlingen av pengar till lagets aktiviteter.

En annan fördel är att det finns många olika typer av kaffe att välja mellan, vilket ger laget möjlighet att erbjuda ett brett utbud av smaker och varianter. Detta kan öka intresset och locka fler kunder.

Ytterligare en fördel är att man kan arbeta med företag som oss på Finsmakarna specialiserar sig på att hjälpa lag att sälja kaffe på ett enkelt sätt. Vi hjälper med marknadsföring, försäljning och logistik, vilket kan göra processen smidigare och mer effektiv.

Nackdelar

  1. Gammal vana: Det kan finnas en risk att köparen har ett favoritkaffe som de alltid druckit och inte vill prova något nytt.
  2. Kampanjvaror: Kaffet används ofta på dagligvaruhandeln som en lockvara såsom exv handla för 1000 SEK – få 4 paket kaffe för 100 SEK. Detta kan göra det svårare att sälja gourmet-kaffe
  3. Gillar te: Alla dricker inte kaffe. Här är det bra att Finsmakarnas kaffe levereras i en presentkartong så att man kan också ge bort som gåva.

En av nackdelarna med att sälja kaffe med laget är att det kan vara en utmaning att hitta tillräckligt med kunder för att nå målen för insamlingen av pengar. Dessutom kan konkurrensen vara hård från andra försäljare som också säljer kaffe eller andra produkter.

En annan nackdel är att det kan krävas en del arbete och tid för att organisera och genomföra försäljningen. Detta kan vara en utmaning om laget redan har andra åtaganden eller om det finns begränsade resurser för att genomföra försäljningen.

Trots dessa nackdelar kan försäljning av kaffe med föreningen vara en framgångsrik strategi för att samla in pengar till klubbens aktiviteter. Med rätt planering och stöd från företag som Finsmakarna kan laget skapa en lönsam försäljning och ha kul på vägen.

Vi tillgodoser er med rättvisemärkt och ekologiskt kaffe

När man säljer kaffe med laget är det viktigt att tänka på miljön och hållbarheten. En av de viktigaste faktorerna är att välja rätt kaffe att sälja. Genom att välja rättvisemärkt och ekologiskt kaffe kan man inte bara bidra till en hållbar miljö, utan också stötta rättvisa arbetsvillkor för kaffebönderna.

Fairtrade logo
Rainforest alliance logo
Krav-märket logo
Cocoa horizons logo
EU ekologisk logo
UTZ logo

Vi på Finsmakarna kan hjälpa lag att sälja rättvisemärkt och ekologiskt kaffe, vilket inte bara ger laget en konkurrensfördel utan också bidrar till en mer hållbar framtid. Vi tillgodoser er med högkvalitativt kaffe som smakar gott och som ni kan sälja med stolthet. Läs vidare för att lära er mer om fördelarna med att välja rättvisemärkt och ekologiskt kaffe.

Så mycket kan ni tjäna när ni säljer kaffe med laget hos oss

Att sälja kaffe med laget har varit ett av de mest lättsålda alternativen. De flesta av oss dricker kaffe flera gånger om dagen och handlar kontinuerligt bryggkaffe i sin lokala butik. Många är därför glada över att få handla någon ny sort som inte går att hitta på sin livsmedelsbutik och som dessutom stöttar barnen att nå sina mål. 

Här nedanför kan ni se en uppskattad vinst (varierar lite beroende på vilka ”lådor” lagmedlemmarna säljer) för ert lag när ni säljer kaffe med Finsmakarna:

Räkna på hur mycket klassen tjänar
20
15

kr
Sälja kaffe med laget föreningen klubben

Sälj vårt kaffe med laget!

Finsmakarnas kaffe är mycket efterfrågat och vi får ofta förfrågningar från kunder som handlat av en förening, och som vill handla igen. Kaffet är ju en förbrukningsvara och man kan enkelt fylla på med lite kaffe även om man precis råkat handla. Svenskens “Fika” är känt över hela världen och amerikanarna för att ta ett exempel, pratar ofta om Swedish Fika. 

När man då valt sig för att sälja 1 produkt istället för en hel katalog, kan man alltså välja att beställa hem alla varor först och sälja sen. Då kan man dela ut X antal paket till varje deltagare för att säkerställa att man når ett visst mål. 

Exempel: 

Värmdö Hockey 07-gäng består av 28 pojkar. De vill gärna åka på Nicklas Lidströms Cup i Avesta som beräknas kosta runt 9.500 SEK i anmälningsavgift, boende och mat. Eftersom man tjänar 70 SEK på varje sålt kaffepaket, behöver laget sälja cirka 135 paket kaffe (eller 5 paket per spelare). 

Mer om kaffet från Finsmakarna

Finsmakarnas kaffe bryggs med ett specialrecept på ett svenskt rosteri. Bryggeriet heter Kahls Kaffe och ligger i Göteborg. Kahls har rostat kaffe sedan 1911 och allt började med Carl-Birger Nilsson som tog ett lån på 50 SEK för att köpa kaffe och sälja till hemmafruarna. Inom kort spred sig ryktet om det goda kaffet och affärerna började blomstra. Idag säljs Kahls kaffe mestadels till specialbutiker som ett delikatesskaffe. 

Utöver riktigt gott kaffe var orsaken till att vi valde just Kahls, att de även fokuserar på rättvisemärkta bönor. De ställer höga krav på att bönorna skall vara noggrant utvalda och rostade med varsam hand.  Idag arbetar ett helt team av kaffeutvecklare, rostmästare eller malningstekniker med att säkerställa absoluta toppklass. 

Kahls Kaffe omsätter idag över 170 miljoner SEK där merparten är just kaffe. Inte undra på att Kahls idag uppfattas som Sveriges bästa leverantör av kaffe.

Tjäna pengar till ishockeylaget

Tjäna pengar till laget!

Vi har hjälpt många lag att sälja till tjäna pengar genom att sälja våra produkter till 50.000+ kunder. Nu vill vi hjälpa er!

Rulla till toppen